Taqwim Masjid

Kami telahpun memuatkan satu Taqwim tahunan khusus untuk paparan percubaan dalam mengenal pasti kaedah terbaik bagi memastikan setiap laporan samada dari Nazir (SU Masjid As-Salam) serta Biro-Biro melalui Pengurusi atau Setiausaha Biro boleh dipaparkan dalam saiz yang selesa dibaca dan menggunakan skala yang piawai (standard).

Mungkin ini adalah kaedah paparan yang terbaik yang boleh diusahakan menggunakan free blog (free domain). Namun harus diingat, semua paparan di sini adalah sesuatu yang BUKAN bersifat RAHSIA Masjid As-Salam. Di sinilah perlunya kefahaman para pelapor atau penulis tamu memainkan peranan dalam mengenal-pasti kategori artikel yang bakal dihantar.

Sehinggalah sesuatu artikel itu dikemukakan kepada Nazir (melalui S/U), maka setiap apa yang dipaparkan adalah di atas tanggung-jawab peribadi sesiapa yang membuat “posting”. Walaupun demikian, janganlah “statement” ini menghindarkan dari seseorang dari membuat kerja-kerja “posting”, malah lebih dari itu, “statement” ini adalah lebih menjurus kepada kaedah mencegah amnya dan kaedah menjadi insan yang lebih bertanggung-jawab dan sentiasa peka kepada sensitiviti sesuatu sentimen.

InsyaAllah, para petugas Masjid As-Salam adalah dari kalangan mereka yang telah dipilih oleh ALLAH untuk melaksanakan sesuatu apa yang dinamakan sebagai IBADAH.

Sila rujuk DI SINI untuk melihat contoh LAPORAN untuk Taqwim Tahunan Masjid As-Salam, Tahun 2009

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: